Select the search type
 
 • Site
 • Web
Search
en-USel-GRit-ITes-ESro-RObg-BGtr-TR
You are here:   PARTENERIAT
Register   |  Login

Parteneriat

Camera din Arcadia
Camera din Arcadia este o camera regionala avand 12 angajati. Rolul sau esential este acela de a reprezenta companiile, furnizarea de informatii si consiliere legata de dezvoltare, inovare, tehnologie, expoturi si orice alte activitati care ar putea ajuta la cresterea competitivitatii companiilor din regiunea Arcadia. Camera implementeaza diferite proiecte UE pentru a oferi membrilor sai noi oportunitati si asistenta in dezvoltare si extindere. Participa, de asemenea, si in misiuni economice si expozitii in alte tari, ofera informatii despre finantari europene si nationale pentru companii si organizeaza seminarii si evenimente pentru promovarea membrilor, precum si produselor si serviciilor acestora. In zona dezvoltarii mediului, Camera participa in numeroase initiative in regiune, legate de conceptul de “antreprenoriat ecologic”, implementand, totodata, un proiect european numit ECOSIND “Achizitii ecologice” in cadrul programului Interreg IIIC..
Contact:
Dsoara Evgenia TZANETOPOULOU, Coordonator proiect, Str. March and Panos, Nr. 21-25, 22100, Tripolis, Grecia
Telefon/Fax: +30 2710 233738 E. 
tzanetopoulou@arcadianet.gr W. http://www.arcadianet.gr

 

ALLWEB SOLUTIONS SA

Infiintata in 1992 in orasul Chalkida, firma ALLWEB Solutions foloseste internetul ca sprijin in dezvoltarea solutiilor informatice de inalta calitate pentru companii care incearca sa isi coordoneze operatiunile cu activitatile de e-business. Allweb detine o expertiza bogata in dezvoltarea de programe, ajustarea programelor pentru e-learning, crearea si dezvoltarea instrumentelor educationale online si platformelor web. Allweb are experienta si in e-tutoring si implementarea in activitatilor de e-learning, oferind cursuri de antreprenoriat pentru 1500 de oameni apartinand personalului si administratiei IMM-urilor folosind metodologii de invatare combinate, cunoscand astfel foarte bine grupul-tinta specific.

Contact:
Dsoara Ioanna Ioannidou, Manager General, Str. Dimosthenous Vasileiou, Nr. 7, 22100, Chalkida, Grecia
T. +30 22210 60060 F. +30 22210 60050 E. gioannidou@allweb.gr  W. http://www.allweb.gr


 


MILITOS EMERGING TECHNOLOGIES & SERVICES

Militos ofera o gama integrata de servicii inovative de consultanta intr-o gama larga de domenii, cum ar fi cercetare-dezvoltare, angajare si VET, media etc clientilor din sectorul public si privat. Expertiza sa include, mai ales, dezvoltarea afacerilor, comunicare, diseminare si media, si administrarea evenimentelor. Compania are o retea larga de parteneri si contacte media, atat in Grecia cat si in cele 27 de tari ale UE. Initiaza si participa in mod regulat in proiecte cofinantate de UE ca expert de diseminare si exploatare.

Contact:
Dsoara Magda Karamanoglou, Manager european de proiect, Str. Viotias, Nr. 3, K.Halandri, 15231, Atena, Grecia
T.  +30 210 6772129  F. +30 210 6772116 E.  karamanoglou@militos.org W.  http://www.militos.orgUniversitatea Roma Tre

Universitatea Roma Tre a fost infiintata in anul 1992, in prezent fiind a doua universitate ca marime din Roma. In jur de 40.000 de studenti sunt inscrisi la cursurile a 8 facultati din domeniul uman, stiintific si tehnic. Universitatea ofera 75 de domenii de absolvire a facultatilor, 66 de cursuri de masterat si 61 de cursuri de doctorat. Grupul de cercetare a sistemelor de conversie fluide si energetice din cadrul Departamentului de Inginerie Mecanica si Industriala (DIMI) este implicat in mod activ in urmatoarele domenii de cercetare:
 

 • Sisteme de conversie energetica: optimizarea modelelor si operarea uzinelor energetice, modelarea si analiza componentelor uzinei (transformatoare de caldura, compresoare, turbine cu aburi, sisteme de racire etc).
 • Dezvoltarea metodologiilor si modelelor pentru recunoasterea statutului si si diagnosticul componentelor sistemelor energetice
 • Sistemele energetice ale cladirilor: cercetare si consultanta in ceea ce priveste proiectarea sistemelor energetice ale cladirilor, imbunatatire si management optime, integrarea energiilor regenerabile in sistemele energetice ale cladirilor, solutii inovative in ceea ce priveste incalzirea si racirea.

Contact:
Dl Giovanni Cerri, Profesor, Str. Via della Vasca Navale, Nr. 79, 00146, Roma, Italia
T. +39 06 57333251 F.  +39 06 5593732 E.  
cerri@uniroma3.it W. http://www.dimi.uniroma3.itEUROSPORTELLO – Consortiul Eurosporttello Confesercenti
Consortiul Eurosportello Confesercenti (EuCo) este promovat de Confesercenti (asociatie non-profit) care reprezinta interesele economice a aproximativ 250.000 de companii din Italia. A reusit sa gaseasca modalitati de a controla dezvoltarea locala prin informari legate de politici comunitare si asistenta in accesarea fondurilor europene, tintite atat spre sectorul privat, cat si spre cel public. Biroul organizeaza in jur de 30 de seminarii pe an si realizeaza evenimente de cresterea constiintei asupra diferitelor politici UE si programe de interes privat si public. De asemenea, EuCo face parte din Campania Sustainable Energy Europe dat fiind ca aceasta initiativa a fost creata si functioneaza in prezent in domeniul managementului mediului, prin organizarea diferitelor cursuri pentru companiile si entitatile publice din zona Florenta. Participa active si in Enterprise Europe Network si, printre altele, in grupul de lucru Energie Inteligenta. 

Contact:
Claudio Gallerini, Project Manager, Via Pistoiese 155, 50145, Florence, Italy
T. +39 055 3905152 F. +39 055 310922 E. gallerini@eurosportelloconfesercenti.it W. http://www.eurosportelloconfesercenti.itCamera de Comert si Industrie din Valencia

Camera din Valencia are urmatoarele activitati de baza: oferirea de servicii pentru IMM-uri, formarea si instruirea oamenilor de afaceri, imbunatatirea relatiei dintre mediul economic si autoritatile locale, promovarea comertului exterior pentru companiile din zona. Exista un departament specific in cadrul Camerei din Valencia care se ocupa cu dezvoltarea activitatilor de mediu:
 

 • Seminarii, congrese, conferinte, cursuri si ateliere de lucru asupra eficientei energetice;
 • Publicatii trimestriale legate de eficienta energetica in cadrul companiilor din zona Valencia;
 • Catalogul companiilor axate pe mediu;
 • Raport asupra cerintelor de mediu pentru companii;
 • Revista Reuti’l;
 • Ghidul de Bune Practici;
 • Implementarea unui sistem de management de mediu in cadrul companiilor;
 • Pe langa acestea, prin cursurile Scolii de Afaceri Lluis Vives care se ocupa de orice nivel de personal din cadrul unei firme, se organizeaza in mod regulat o serie de instruiri specifice legate de probleme de mediu.

Contact:
Rafael Mossi, Sef Departament de Mediu, Str. C/Jesus, Nr. 19, 46007, Valencia, Spania
T. +34 96 310 39 04 F. +34 96 353 17 45 E. ambiente@camaravalencia.com W. http://www.camaravalencia.com Scienter Spania

Sciente Spania este un centru de cercetare si organizatie care ofera servicii in domeniul educatiei si instruirii, fiind creat ca si SRL la inceputul lui 1999. Scienter Spania isi are sediul la biroul operational Scienter din Granada inca din 1996 si se bazeaza pe experienta oferita de partenerii sai: Scienter din Bologna (Italia) si Universitatea din Granada. Scienter Spania este interesata de inovarea sistemelor de instruire, cu precadere in domeniul Instruirii la Distanta, Invatarii Organizationale, Invatarea pe Parcursul Vietii, folosirea Informatiei si Tehnologiei Comunicatiilor in diferite domenii, ca Studiile Superioare, Instruire Vocationala, Formare Profesionala, Dezvoltare Locala si incluziune sociala. Desfasoara proiecte de cercetare la nivel regional, national si european. Scienter Spania are o experienta vasta in ceea ce priveste relatiile internationale si managementul global al parteneriatelor de lunga durata.

Contact:
María Begoña Arenas Romero – barenas@scienter.es, Miguel Ángel Muñoz Castro – mamunoz@scienter.es, Luis Amador 24aF, E-18014, Granada, Spania
T. +34 958 806590 F. +34 958 185947 E. 
W. http://www.scienter.esCamera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad

CITEXPO – este Centrul de Informare Tehnologica in domeniile mediului si agriculturii afiliat Camerei de Comert Arad, acreditat de Ministerul Educatiei si Cercetarii in sectorul protectiei mediului, agricultura si energii neconventionale si regenerabile. Organizeaza anual targul ECOMEDIU, expozitie internationala care reuneste peste 130 de expozanti. In aceeasi perioada cu ECOMEDIU, organizeaza anual conferinta international de mediu cu tema “Practici si experiente in protectia mediului”. Serviciile, produsele, tehnologiile si spatiile oferite pentru companiile participante includ organizarea expozitiilor in domeniul protectiei mediului si agricultura (expozitii nationale si internationale), organizarea seminariile nationale si internationale, conferinte, instruiri, intalniri de afaceri, brokeraje, promovarea produselor regionale, consultant si informare tehnologica.

Contact:
Simona Haprian, Director CITEXPO, Str. Closca, Nr. 5, 310017, Arad, Romania
T. +40  257  216520 F. +40  257  216521 E. 
expo15@ccia-arad.ro W. http://www.ccia-arad.roBICC-SANDANSKI

Centrul de Informare si Consultanta in Afaceri este o asociatie non-profit fondata in 1997 ca rezultat al initiative antreprenorilor locali si reprezentantilor municipalitatii din Sandanski. Activitatile sale sprijina dezvoltarea economica, culturala si educationala din zona de sud-vest a Bulgariei. Acest lucru se realizeaza oferind consultanta IMM-urilor din zona si prin promovarea regiunii ca si centru modern economic, social, cultural si sportiv. BICC – Sandanski organizeaza expozitii, conferinte, forumuri de afaceri, instruiri, ateliere de lucru si alte evenimente relevante. Organizatia contribuie la cresterea competitivitatii si competentelor IMM-urilor locale oferind servicii de consultanta ca sprijin pentru: IMM-uri noi, imbunatatirea capacitatilor tehnice si manageriale ale IMM-urilor, servicii pe internet, acces la resurse financiare, promovarea oportunitatilor de cooperare. In 2008, BICC a devenit parte a Enterprise Europe Network.

Contact:
Dl. Teodor Plamen, Asociatia BICC Sandanski, Expert Programe Europene, Str. Skopie, Nr. 5, 2800, Sandanski, Bulgaria
T. +359 746 30549 F. +359 746 32403 E. 
esandanski@barda.info W. http://www.bicc-sandanski.org Camera de Industrie din Istanbul

CII, impreuna cu Comitetele sale Profesionale, Consiliul Camerei, Adunarea Generala, Secretariatul General si angajati, contribuie la imbunatatirea competitivitatii membrilor sai, industriei din Turcia si economiei tarii. CII, ai carui membri sunt in proportie de 98% sunt IMM-uri, este cel mai puternic reprezentant al industriei turcesti. Principalul obiectiv al Camerei de Industrie din Istanbul, fondata in 1952, este acela de a implini nevoile prezente si viitoare ale industriei turcesti prin servicii de informare, consultanta si instruiri, de a imbunatati performanta internationala industriei turcesti si de a contribui la dezvoltarea tarii, ca ansamblu. Serviciile oferite de CII membrilor sai pot fi reunite in doua grupe majore: servicii oferite pe baza responsabilitatii de raportare originare din legislatie in vigoare si cresterea puterei de competitie a membrilor sai.

Contact:
Ömer LNAN, Inginer de mediu, Strada Mesrutiyet, Nr. 62, Tepebasi/Taksim, Istanbul, Turcia
T. +90 212 252 29 00 / 151 F. +90 212 251 46 37 E. oinan@iso.org.tr W. http://www.iso.org.trCamera de Comert din Izmir

IZTO este a doua camera, ca marime, din Turcia, avand peste 70.000 de membri. Membri nostri sunt clasificati in 87 de Comitete Profesionale conform codurilor CAEN. Principalele atributii ale Camerei din Izmir sunt intarirea eticii profesionale de lucru, dezvoltarea comertului, adunarea de informatii si stiri legate de comert si trimiterea lor catre persoanele interesate, organizarea de expozitii locale si regionale, participarea la targuri nationale si internationale, realizarea cursurilor de instruire si formare profesionala si oferirea de consultanta pentru comertul exterior si probleme UE. De asemenea, ca departament de relatii externe, punem membri nostri in contact cu delegatii straine, organizam diferite intalniri si misiuni economice in strainatate. Pe langa aceasta, departamentul UE din cadrul camerei se ocupa de proiecte cu finantare europeana.
Contact:
Ömer Ahmet TOPRAK, Expert UE, Strada Ataturk Caddesi, Nr. 126, 35210, Pasport Izmir, Turcia
T. +90 232 444 92 92 F. +90 232 498 46 38 E. 
ahmet.toprak@izto.org.tr W. http://www.izto.org.tr 

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Acest website reflecta doar parerile autorului, iar Comisia Europeana nu este responsabila pentru orice utilizare a informatiilor continute. (This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.)